Új trendek a játszótereknél

Új trendek a játszótereknélA játszóterek hosszú idő óta jelentik a gyerekek számára az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőséget. A játszóterek folyamatosan fejlődnek, folyamatosan alakulnak ki új trendek, melyeket az új játszóterek, kerti játékok készítésénél a gyártók már figyelembe vesznek. Lássuk, melyek a legújabb, legnépszerűbb trendek ezen a területen.

Környezettudatosság

A környezetvédelem, a környezettudatosság ma már hozzátartozik rengeteg ember mindennapjaihoz. Egyre több olyan játszótéri eszköz készül, melyek újrahasznosított anyagokból készülnek. Az újrahasznosítás szempontjából a legnépszerűbb anyagok közé tartozik a műanyag, amire pont szükség van kerti játékok készítéséhez is. A legtöbb kerti játék, játszótéri eszköz fából készül, a fa előnye, hogy a műanyaghoz hasonlóan újrahasznosítható.

Digitális technológiák alkalmazása

A digitális világ rohamos fejlődése hatással van a játszóterekre is. A nagyobb játszóterek már készülhetnek úgy, hogy az egyes eszközök bluetootht, wi-fit használnak. Ha a kisgyerekek még nem is, szüleik már ki tudják használni az ezekben rejlő lehetőségeket.

Egy téma köré épülő parkok

Az egyszerű játszótereket egyre több helyen váltják fel a téma köré épülő játszóterek, parkok. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a játszótéri eszközök egy játszótéren belül úgy vannak kialakítva, hogy az egész park egy adott világ hangulatát mutassa be. Lehet pl. kalózos, mese köré épülő stb. játszótereket készíteni.