A beléptető rendszerek alkalmazásának előnyei

A beléptető rendszerek alkalmazásának előnyeiManapság már számos különböző biztonsági rendszer, megoldás közül lehet választani, amikor otthonod, irodád értékeit szeretnéd biztonságban tudni. Az egyik ilyen megoldás a beléptető rendszerek kiépítése, melyekkel nem csak biztonságban tudhatod értékeidet, hanem számos egyéb előnyüket is élvezheted.

Hozzáférés adása, megtagadása

A beléptető rendszerek egyik legnagyobb előnye, hogy korlátozni tudod, kinek legyen belépése az adott helyiségbe, épületbe. A beléptetés formája számos módot felvehet, a lényeg azonban ugyanaz, akinek nem adsz hozzáférést rendszeredhez, nem fog tudni túljutni a beléptető rendszeren. A beléptetés történhet pl. kártyával, kóddal, de komolyabb helyeken akár ujjlenyomattal is.

Könnyen kivitelezhető

Gyakran a meglévő rendszeren, kialakításon minimálisan kell csak alakítani, ha beléptető rendszert szeretnél felszerelni valahova. Ha pl. ajtón keresztül történik most a belépés, akkor az ajtó átalakítható, hogy beléptető rendszerrel nyíljon a későbbiekben, anélkül, hogy az nagy munkálatokkal járjon.

Elriasztja a betolakodókat

Nem csak a védekezésben segítenek a beléptető rendszerek, hanem az elriasztásban is. Kevesebb a betolakodás, betörés olyan helyekre, ahol már kívülről látható, hogy az átlagosnál komolyabb rendszer védi az értékeket, a beléptető rendszer pedig a komolyabb rendszerek közé tartozik már.