A pályázatírás menete

A pályázatírás meneteA különböző pályázatoknak köszönhetően vállalkozások, szervezetek tudnak támogatáshoz, pályázati pénzhez jutni. A sikeres pályázathoz azonban nem elég csak pályázni, hanem a kiírásnak megfelelő pályázatot kell beadni. Ez a folyamat a pályázatírás, amely gyakran egy külsős cég feladata szokott lenni. A pályázatíró segít a vállalkozásoknak, fizetség fejében, a pályázat elkészítésében, benyújtásában, lebonyolításában.

Az első lépés a pályázatok figyelése, érdemes szétnézni azokon a honlapokon, ahol pályázatokkal kapcsolatos friss hírekről tájékozódhatunk.

A releváns pályázatokra el kell kezdeni felkészülni, a pályázati anyagot összeállítani. Ebben már segíteni fog a pályázatíró. Egy-egy projektnek rendkívül sok szempontból szükséges megfelelni az adott pályázati feltételrendszernek, így érdemes már a tervezés elején figyelembe venni ezeket a szempontokat. A pályázathoz össze kell gyűjteni a szükséges mellékleteket, papírokat, a tervet össze kell állítani.

A pályázat benyújtását követi a pályázatok formai értékelése, amit a hiánypótlás követ. A hiánypótlások benyújtását követően kerül megállapításra a pályázat jogosultsága. Hiánypótlás szinte minden esetben szükséges, nem kell megijedni ha a pályázatunk hiánypótlásra szorul.

A tartalmi értékelést követően születik meg a támogatói döntés. Sikeres pályázás után a a Támogató Okirat vagy Támogatási Szerződés megkötése az, ami a pályázatot sikeressé teszi.