A kőzetgyapot az egyik legnépszerűbb szigetelés típus

A kőzetgyapot az egyik legnépszerűbb szigetelés típusHa szigetelésről van szó, akkor számos különböző lehetőségünk van a feladatok ellátására. Az egyik legnépszerűbb, legjobb megoldás a kőzetgyapot, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, és a szigetelési feladatokat is kiválóan látja el.

Kőzetgyapot szigetelést valószínűleg mindenki látott már, ha nem is tudta pontosan, hogy mit is lát. Ez a sárga színű, feltekerve vagy táblákban kapható szigetelés, amely szúrós, és viszket tőle a bőrünk.

A kőzetgyapot szigetelés alapja a bazaltkő, amely természetes anyag, nem éghető, nem megy össze, és hőmozgással sem rendelkezik. Az ebből készült szigetelés hő és hang ellen is szigetel, viszont a párát átereszti, és a bazaltkő minden tulajdonságával ugyanúgy rendelkezik.

A bazaltkő nem csak természetes anyag, hanem újra is termelődik, így nagy mennyiségben rendelkezésre áll. A felhasznált kőzetgyapot újrahasznosítható, nem veszélyes hulladék.

A tartósság a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg a hát áll, addig a kőzetgyapot szigetelés is el tudja látni a feladatát.

Nagyon fontos, hogy nem éghető anyagról van szó, ugyanis tűz esetén nem elég, hogy nem gyullad meg, ráadásul meg tudja védeni a tartószerkezeti részeket a tűztől, valamint meggátolja a tűz továbbterjedését is.

Szigetelési teljesítményét tekintve vannak nála jobb anyagok, de olyan nincs, amely összességében jobb választásnak bizonyulnak.