Mit csinál egy manikűr és pedikűr szakember?

Mit csinál egy manikűr és pedikűr szakember?A manikűr és pedikűr szakemberekről sokan úgy gondolják, hogy az ügyfeleiknek csak műkörmöket készítenek. Emellett azonban számos egyéb fontos feladatot is ellátnak, és számos egyéb szolgáltatással is rendelkeznek.

A manikűr és pedikűr fő szolgáltatása azért a műkörmök készítése vagy a saját körmök díszítése. Ez a leglátványosabb a szolgáltatások közül, és ezt is keresik a legtöbben. A jobb manikűrösök ismerik a legújabb technikákat, és arra is ügyelnek, hogy minél kíméletesebb megoldást válasszanak az ügyfeleik számára.

A kíméletesség és az ujjak, körmök védelme nem csak a műköröm építés szempontjából fontos, hanem általánosságban is. Emiatt manikűrös szakemberek műköröm építés nélkül is kínálnak olyan szolgáltatásokat, melyek az ujj végek és a körmök megerősítésével, egészségével foglalkoznak. Ebbe beletartozik többek között a hidratáció, a körömápolás, a körömágy védelme és az elhalt bőrrétegek eltávolítása is. A jó manikűrösnél tehát az egészség és a szép megjelenés kéz a kézben járnak.

A körmös szakemberek nem csak a szolgáltatásaikkal, hanem tanácsaikkal is rengeteget tudnak segíteni az ügyfeleknek. A rendszeres köröm- és ujjápolás a mindennapokban is nagyon fontos, nem elég csak a manikűrösre bízni a teendőket, különösen azért, mert csak pár hetente tud kezeléseket végezni, vagy egyáltalán ránézni a problémákra. Szakértelmének köszönhetően viszont hosszú távú, otthoni tanácsokat tud adni, melyeket betartva biztosítható az egészség és az esztétikusság is.