Melyik ujjadon viseld a gyűrűt?

Melyik ujjadon viseld a gyűrűt?Nagyon sok férfi szeret gyűrűt viselni, de nem tudja, hogy melyik ujjon, milyen gyűrűket szokás viselni, és, hogy mit jelent, ha az adott ujjadon viselsz gyűrűt.

Először is érdemes megemlíteni, hogy előfordulhat, hogy az is számít, hogy melyik kezeden viseled a gyűrűt. Ez pl. eljegyzési és karikagyűrűk esetén lehet fontos, ugyanis a jegygyűrűt általában a bal kezükön viselik az emberek, a karikagyűrűt azonban már a jobb kézen. Persze ez inkább szokás, mint szabály, nem kötelező ezt követni.

A kisujjon viselt gyűrűknek nincs konkrét jelentése, akkor szokták ezt az ujjat választani, ha el akarják kerülni, hogy a gyűrű valamilyen jelentéssel bírjon. Előnyös, hogy a kisujj keveset van használatban, így aktív időtöltés esetén sem lesz útban az itt viselt gyűrű.

A gyűrűsujj, ahogy a neve is mutatja, a leggyakrabban gyűrűket viselő ujj. Ezek a gyűrűk pedig a jegygyűrű és a karikagyűrű. Ezen az ujjon másik gyűrűket nem is szokás viselni, különösen akkor, ha el akarod kerülni a feltételezéseket.

A középső ujjon nagyon kevesen viselnek gyűrűt, ugyanis ez az ujj a mindennapokban is sokat van használva, így a gyűrű útban lehet. Azok, akik először viselnek gyűrűt, gyakran szeretik viszont a középső ujjal kezdeni a gyűrű viselést.

Évszázadokig a mutatóujj volt a kedvenc ujj gyűrűk viselésére, ma már kevesebben kedvelik, de praktikusság szempontjából sokkal praktikusabb, mint a középső ujjon gyűrűt viselni.

A nagyujjon is lehet gyűrűt viselni, általában ezüst gyűrűket szoktak itt a férfiak viselni, és akkor, ha másik ujjukon is van már valamilyen gyűrű.