Melyik a jó árú lézeres szemműtét?

Melyik a jó árú lézeres szemműtét?A lézeres szemműtét egyre nagyobb népszerűségnek örvend az emberek körében, köszönhetően annak, hogy végleges, kényelmes megoldást nyújt a látásproblémákra. Amíg a kontaktlencse vagy a szemüveg viselése csak arra az időre nyújt megoldást, amíg viseljük őket, addig a lézerkezelés után legkorábban csak a szemek természetes öregedése jelenthet problémát látásunk szempontjából.

Köszönhetően a tudomány folyamatos fejlődésének, számos kezelés közül választhatunk, lássuk ezeket a lézeres kezeléseke az ár/érték arányt tekintve.

A legegyszerűbb kezelés a nem személyre szabott PRK, amit a személyre szabott PRK követ. A két megoldás között a különbség, hogy az egyénre szabás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kezelés során figyelembe veszik a páciens szemének egyéni fénytörési hibáit. Árban természetesen drágább az egyénre szabott PRK, azonban segítségével lényegesen jobb látás érhető el, így amennyiben megtehetjük, célszerű a személyre szabott kezelést választani.

A következő szint a LASIK és a FEMTO kezelés. Mindkettőnek sajátossága, hogy nem a szem felszínén, hanem a szaruhártya érzéketlen belsejében végzik a szemműtétet, a különbség csak az ún. lebeny képzés módszerében van. A LASIK esetén manuálisan a szemész orvos, FEMTO esetén egy külön lézer végzi. A LASIK a manuális lebenyképzés miatt több veszéllyel, mellékhatással jár, viszont jóval olcsóbb, mivel nincs szükség hozzá egy második lézerre, ami jelentősen megemeli a FEMTO kezelés árát. Ár/érték arányban, a biztonságot figyelembe vége mindenképpen a FEMTO kezelés az előnyösebb.