Tippek anyukáknak idejük beosztásához

Tippek anyukáknak idejük beosztásáhozAz egy napra jutó idő beosztása a legtöbb ember számára nehézségeket okoz. Ez a probléma fokozottan jelentkezik kisgyermekes családok esetén. Szerencsére ma már számos segítség áll rendelkezésedre a munka és a család összehangolásához. Lássuk, mit lehet tenni, ha mindenre szeretnél megfelelő mennyiségű időt szakítani.

Sokan nem foglalkoznak ezzel, azonban törekedni kell arra, hogy kipihend magad alvás közben, elég időt tölts alvással. Ez ugyan lerövidíti az aktív időszakot, azonban, ha munka közben, vagy az otthoni teendők alatt fáradt vagy, sokkal lassabban fogod tudni azokat elvégezni, és több időt fogsz elpocsékolni, mint amit alvással töltesz.

A feladatokra szánt időt előre határozd meg, és próbáld magad tartani ehhez a menetrendhez. Ez általában a munka és az otthoni teendők megfelelő szétválasztását fogja jelenteni. Amikor a munkáddal foglalkozol, akkor próbáld kizárni az otthoni problémákat, és fordítva is, otthon már ne tölts időt munkáddal. Ha a két folyamat összemosódik, akkor könnyedén előfordulhat, hogy az egyiket nem fogod tudni megfelelően elvégezni.

Tanulj meg nemet mondani. A problémákat gyakran az okozza, ha az emberek elvállalnak mindent, akkor is, ha azokat lehetetlen teljesíteni időhiány miatt. Ezt el kell kerülni, mivel nem csak feleslegesen elviszi az időt, hanem a stressz kialakulására is hatással lehet.

Amit nem tudsz megoldani, add ki másnak, mind a munkahelyen, mind otthon. A munkamegosztás, a segítség kérése rokonoktól, barátoktól jelentősen megkönnyíthetik a mindennapokat.