A purhab szigetelés alkalmazásának előnyei

A purhab szigetelés alkalmazásának előnyeiA lakásépítések, lakásfelújítások egyik legfontosabb része a szigetelés megoldása, a szigetelés típusának megválasztása. A korábbi népszerű, hagyományos megoldások mellé kezd felzárkózni a purhab szigetelés is, köszönhetően számos előnyének. Ezeket fogjuk cikkünkben megvizsgálni.

A purhab szigetelés elterjedésének fő okai között a gyors megtérülést és a könnyű kivitelezést találhatjuk. A purhab szigetelés elkészítése olcsóbban történik, mint a hagyományos szigetelési megoldások, és akár harmadára lehet vele csökkenteni a fűtési költségeket. Ez a két tulajdonság együttesen azt eredményezi, hogy a kivitelezés költségei relatívan gyorsan megtérülnek. Összességében a purhab szigetelés évtizedekig is megőrzi minőségét, így hosszan lehet élvezni az előnyeit.

A purhab szigetelés további előnye, hogy megvéd a penésztől és a kártevőktől is. Mivel a purhabot úgy fújják be a szigetelés helyére, ahol megszilárdulás közben kitölti a rendelkezésre álló helyet, így minden apró rést szigetelni fog. Mivel kitölti a rendelkezésre álló apró lyukakat, így nem tudnak bogarak, kártevők a szigetelés mellett beférkőzni otthonodba. Szintén a tökéletes szigetelésnek köszönhetően a penész kialakulását is meggátolja a purhab szigetelés.

Különösen felújítások során jelent előnyt, hogy a purhab szigetelés nagyon könnyű. Tetőfelújítások esetén problémát szokott okozni, hogy a régi tetőszerkezet nem rendelkezik elegendő teherbírással az új szigetelés, fedés telepítéséhez, így meg kell azt erősíteni, plusz pénzért. Purhab szigetelés alkalmazása esetén nincs szükség szerkezeti megerősítésre, így olcsóbban megoldható a tető felújítása.