A Visumax lézeres szemkezelés előnyei

A Visumax lézeres szemkezelés előnyeiA lézeres látásjavítás technológiája folyamatosan fejlődik, folyamatosan jelennek meg a modernebb lézeres kezelések. A legrégebbi PRK szemműtét ugyan még ma is használatos, megfelel a mai követelményeknek is, azonban az újabb kezelések rengeteg előnnyel rendelkeznek a korábbi kezelésekhez képest. A ma elérhető kezelés típusok között az egyik, ha nem a legmodernebb lézeres szemműtét a Visumax kezelés.

A Visumax, hasonlóan a Femto kezeléshez kétlézeres kezelés. Ez azt jelenti, hogy az egyik lézer végzi a lebenyképzést, a másik lézer pedig magát a látásjavítást. A két kezelés tehát hasonló elven működik, azonban a Visumax számos előnnyel rendelkezik a szintén modern kezelésnek tekinthető Femtohoz képest is.

Ilyen előny pl., hogy a Visumax gyorsabb, pontosabb, kíméletesebb, mint a Femto szemműtét. A Visumax kezelés ideje a Femto szemműtét idejének mintegy 60-70%-a, a pontosságot pedig annak köszönheti, hogy a lézer képes a szaruhártya természetes íve mentén haladni.

A Visumax legnagyobb előnyét azonban a kíméletesség jelenti. A Femto kezelés hátránya, hogy nem mindenkinél alkalmazható a szemnyomás megnövekedésének veszélye miatt. A Visumax azonban jelentősen kisebb energiával dolgozik, és sokkal kisebb mértékben, sokkal kevesebb ideig növeli meg a szemnyomást, így a szemnyomás miatt nem alkalmasak Femto kezelésre, jó eséllyel alkalmasak lesznek Visumax látásjavító szemműtét elvégzésére.

A Visumax mindezek mellett gyorsabb felépülési időt is jelent, a fájdalommentes kezelés után 1 nap pihenőre van szükség, ami után másnap már lehet is dolgozni menni, valamint szemcsepp alkalmazására is csak 3 hétig van szükség a szemműtétet követően.